Miért az Ajax riasztórendszer - ProAlarm

Felejtsd el az ócska biztonsági rendszereket! 

Megbízhatóság. Kényelem. Ajax. 

Funkcionalitás

Miért az Ajax a legmegfelelőbb biztonsági rendszer számomra?

Az Ajax biztonsági rendszere könnyedén személyre szabható, a saját igényeid szerint alakítható. Az applikáció segítségével bármikor, néhány kattintással kiegészítheted beléptető-, tűz- és vízérzékelő funkciókkal, emellett távolról irányíthatod elektromos készülékeidet. 

Az Ajax eszközei működnek a központi egységtől távol, a lakás bármely pontján? 

A központi egység hatótávolságát mérő tesztjeink szerint a köztük lévő távolság elérheti a 2000 métert is a köztük lévő hálózati kapcsolat minőségének romlása nélkül. A hatótávolságot befolyásolhatják a falak, a mennyezet és egyéb fizikai akadályok. Ha bizonytalan vagy az Ajax saját otthonoddal való kompatibilitását illetően, teszteld az ingatlant az Ajax Security Systems applikáció segítségével. Végezz rádiótesztet és ellenőrizd a jelerősséget azokon a helyeken, ahol később érzékelő felszerelését tervezed.

Milyen gyakran kell majd cserélnem a készülék akkumulátorait? 

Az Ajax eszközöket akkumulátor működteti, üzemeltetésükhöz nincs szükség hálózati csatlakozásra. Ennek megfelelően fejlesztettünk ki egy speciális, energiatakarékos berendezést, aminek segítségével eszközeink akár 7 évig védik az ingatlanodat.

 

Meddig működnek az Ajax eszközök elemmel, mi befolyásolhatja az élettartamukat? 

Honnan tudhatom, hogy a készülék akkumulátora merül? 

Ha az akkumulátor eléri a kritikus szintet, az Ajax azonnal figyelmeztet Téged. Emellett az akkumulátor töltöttségi szintje bármikor ellenőrizhető. 

Hogyan ellenőrizhetem az Ajax biztonsági rendszer működését? 

A rendszer bármikor, egyszerűen ellenőrizhető az Ajax Security System iOS-en és Android-on is elérhető alkalmazásán keresztül. Az appon keresztül be- és kikapcsolható, irányítható a biztonsági rendszer, nyomon követhető az eszközök aktuális állapota beleértve a jelerősséget, töltöttségi szintet, hőmérsékletre vonatkozó információkat is. A rendszer az Ajax Ajax SpaceControl, KeyPad vagy KeyPad Plus segítségével is vezérelhető.

Támogatja az Ajax a szcenáriókat?

Az Ajax biztonsági rendszer lehetőséget biztosít a Relay, a WallSwitch és a Socket riasztásra adott reakciójának konfigurálására, a biztonsági mód megváltoztatására vagy az időzített aktiválásra. A rendszer programozható a biztonsági mód ütemezés szerinti megváltoztatására, és az automata eszköz reagálhat a gomb megnyomására a vezérlési módban.

A macskám vagy a robotporszívóm beindíthatja a riasztást?

Az Ajax készülékek  az emberi mozgás érzékelésére digitális algoritmust használnak. Ha háziállata(i) 50 centiméternél és 20 kilogrammnál kisebbek, nem indíthatják be az Ajax-érzékelők riasztását.

Hozzáadhatok és eltávolíthatok rendszerfelhasználókat?

Igen, amennyiben rendszergazda vagy és teljes hozzáféréssel rendelkezel. Egy biztonsági rendszerhez akár 99 felhasználó is csatlakoztatható – ők lehetnek családtagok, barátok, szomszédok, kollégák vagy akár egy biztonsági cég is. 

 

Támogatja az Ajax a videón keresztül történő megfigyelést?

Az Ajax-alkalmazások segítségével harmadik féltől származó kamerák is csatlakoztathatók a biztonsági rendszerhez. Ehhez csak ki kell választanod egy RTSP-támogatott kamerát, vagy integrálhatod az Uniview, Dahua, Hikvision, Safire IP-kamerákat és DVR-eket is.

Hogyan csatlakoztathatok kamerákat az Ajaxhoz?

 

Értesítések

Hogyan értesít az Ajax vészhelyzet esetén?

Az Ajax push-értesítések, SMS-üzenetek vagy a rendszer tulajdonosának szóló hívások segítségével küld riasztásokat. A mobilalkalmazásban kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb értesítési formát.

 

Hogyan tud az Ajax azonnal riasztásokat küldeni?

A központ folyamatosan figyeli az érzékelőket, melyek rendszeresen “jelentenek” a központnak. Ha egy érzékelő működésbe lép, azonnal továbbítani tudja ezt az információt. A központi egység ezután riasztást küld a rendszer tulajdonosának telefonjára és/vagy egy központi felügyeleti állomásnak. Ez a bonyult folyamat ezredmásodpercek alatt történik meg. 

 

A rendszer akadályoztatásának megelőzése

Mi történik, ha megszűnik az internet?

Offline üzemmódban az Ajax ugyanúgy működik, mint más professzionális biztonsági rendszerek: az érzékelők figyelik a helyzetet és információkat küldenek a központnak. Ha bármilyen veszély fenyeget, a rendszer szirénái értesítenek Téged.

 

Áramszünet esetén védtelen maradok?

Nem. Az Ajax még áramszünet idején is folytatja otthonod őrzését. Az összes érzékelő elemmel működik, emellett a központi egységbe tartalék akkumulátort építettek be, ami akár 16 órás megbízható működést biztosít áramszünet esetén. Az áramszünet megszűnését követően a központi egység automatikusan feltölti a tartalék akkumulátort.

 

Fel lehet törni az Ajax rendszerét? 

Az Ajax zárt ökoszisztémában működik. A hasonló rendszerekben megszokott szabvány algoritmusokat egyedi fejlesztések helyettesítik, így elhárítottuk a betörések és a hibák kockázatát. Ennek egyik eleme az Ajax önálló fejlesztésű, többszintű védelmet nyújtó Jeweller rádiókommunikációs technológiája. A rendszerhez működtetéséhez használt OS Malevich valós idejű operációs rendszer ellenáll a vírusoknak, a IoT protokoll pedig kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a berendezéseket botnet hálózatokon belül használják. A jövőbeli támadások hatékony megelőzése érdekében az Ajax rendszeresen végez behatolásteszteket külső auditorok bevonásával.

 

Meg lehet akasztani az Ajaxot?

A legtöbb vezeték nélküli és vezetékes biztonsági rendszerrel ellentétben az Ajax kettős kommunikációs csatornát használ a riasztások küldéséhez: a mobilkommunikációt és a szélessávú internetet. Ha az egyik csatornával probléma adódik, az Ajax automatikusan átvált a másikra. Ha egy támadó zavarja a GSM-jelet, a rendszer Ethernet vagy Wi-Fi segítségével küld riasztást.

Megzavarható a központ és az eszközök közötti rádiójel?

A rádiójel zavarában érzékelt hibajelzés nélkül nem. A központ vezérli az összes érzékelőt. Abban a pillanatban, amikor nem kap jelet legalább az egyiktől, riasztást küld, hogy tájékoztassa a felhasználókat a kommunikációs zavarról. A hub emellett a rádiócsatorna magas zajszintjéről is jelentést tesz, ami szándékos zavarkeltési kísérletre vagy egyéb problémára utalhat – például egy szomszéd meghibásodott rádióvevőjére.

Mit jelent a vezeték nélküli biztonsági rendszer megzavarása és hogyan lehet ellenállni neki?

Lehallgathatók-e az Ajax rádiójelei?

Nem. Az eszközön keresztül információátadást minden adatátvitel előtt az AES algoritmus segítségével, dinamikus kulccsal titkosítják. Ezenkívül minden eszköz egyedi azonosítóval rendelkezik, ami segít megakadályozni a rendszer hamisítását.

 

Bizalom

Milyen információkat gyűjt az Ajax és miért?

Az Ajax csak olyan adatokat gyűjt, amelyek segítik a rendszer funkcióinak végrehajtását és képességeinek fejlesztését. Az adatok anonimizáltak és több európai szerveren keresztül titkosítottak. Titkosított csatornán keresztül jutnak be a szerverre, és a felhasználó engedélye nélkül nem használhatók fel. Minderről bővebben az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatsz. 

Ökológiai szempontok és egészség

Hallottam, hogy a rádiójelek negatívan befolyásolhatják az emberek egészségét, különösen a férfiakét. Van ebben bármilyen igazság?

A mi felszereléseink egyike sem tartozik az egészséget negatívan befolyásoló hatások, eszközök közé. A készülékek amellett, hogy az egészségre ártalmatlanok, környezetbarátok is, melyet az uniós tanúsítványok is bizonyítanak.

Szolgáltatások

Ki reagál a riasztásra, ha épp nem vagyok otthon?

Akár a szomszédodnak is adhatsz a rendszeredhez tartozó hozzáférést, Így ők is kapnak riasztásokat, és ellenőrizhetik, hogy minden rendben van-e. Mi azt javasoljuk, hogy ezt a feladatot bízd biztonsági szakemberekre – az Ajax világszerte központi felügyeleti állomásokkal dolgozik együtt, melyek szolgáltatásait Te is igénybe veheted. 

Mennyibe kerül havonta az Ajax üzemeltetése?

Az Ajax üzemeltetése ingyenes, ha Te használod önellenőrzésre. Havi díjat csak abban az esetben kell fizetned, ha központi felügyeleti állomáshoz csatlakozol. Ennek költségei függnek a telephelyedtől, a helyiségek méretétől és típusától, valamint a kért szolgáltatások számától is. 

Nem tudod, hol kezdd el?

Segítünk konfigurálni a saját induló készleted.

 

Kérj személyre szabott ingyenes ajánlatot

...